Różności i nowinki technologia

Our Place Always Pan Review: Pomiń ten ładny kawałek naczynia

: Joe Ray

W tym miejscu warto zauważyć, że gotowałem na tej płycie kuchennej przez trzy lata, potrząsając z rezygnacją takimi behemotami jak moja 7-funtowa żeliwna patelnia i ponad 13-funtowy holenderski piekarnik na szklano-ceramicznej powierzchni płyty. Ta trzyletnia passa perfekcyjnego wyglądu zakończyła się 3-kilogramowym Always Pan. Jako właściciel pieca oświadczyłem, że Always Pan jest zdyskwalifikowany z dalszych testów, coś, co polecam każdemu, kto posiada ceramiczną powierzchnię kuchenną, indukcyjną lub elektryczną. Warto również zauważyć, że o ile Always Pan nie był jeszcze wypuszczany, kiedy go testowałem, to patelnia, którą otrzymałem do recenzji, została certyfikowana przez założyciela Our Place jako model produkcyjny.

To pozostawiło mi tylko „kontrolną” patelnię – All-Clad, która pojawiła się w tajemniczy sposób w mojej kuchni kilka lat temu. Zrobiłam sos do spaghetti firmy Alton na nocny wieczór, używając go w jego klopsikach z kurczakiem i parmezanem, dzięki czemu delikatnie zrumieniłam klopsiki, a następnie pozwoliłam im wypłynąć w sosie. Gdyby nie był już używany, mógłbym użyć All-Clad do ugotowania makaronu.

Następnie zwróciłem się do Alton’s Mussels-o-miso, gdzie kilka kilogramów małży bierze szybką kąpiel parową w bulionie z piwa miso, pachnącego papryką shishito, czosnkiem i imbirem. Wraz z przygotowywaniem się na piekielny lunch zaalarmował mnie o słodkim miejscu, które zajmuje rozmiar 4-litrowy. Wersja 2,6-kwartowa, taka jak Always Pan, jest za mała na coś takiego, podobnie jak 3-kwartowa wersja All-Clad, która jest dostępna w rozmiarach 3, 4 i (trąbiących) 6 kwart. Cztery kwarty dla tego rodzaju patelni były idealne.

Ostatnią rzeczą, jaką zrobiłem w All-Clad, była zupa ogonowo-ogonowa Alton, w której obsmażasz ogony wołowe, podsmażasz duże ilości cebuli, dodajesz wino i wrzucasz do piekarnika na kilka godzin, aż mięso prawie spadnie z kości . To podręcznikowy dusić w holenderskim piekarniku, ale All-Clad zagłębił się bez problemu, a gdyby to była ta patelnia, którą recenzowałem, dałbym jej 9 na 10.

Przedstawiony jako romantyczna historia, mój związek z moją patelnią All-Clad byłby opowieścią o powolnym spalaniu, w którym ktoś, kto był tam przez cały czas, zagubiony w innych, bardziej błyskotliwych opcjach, nagle stał się niezaprzeczalny w swoim pięknie. Ludzie w Our Place mogą potrzebować szybko rozwiązać kilka problemów, ale zarówno Always Pan, jak i All-Clad przypominają o tym, jak ważny może być ten styl patelni.

Zostaw komentarz

Maciek Luboński
Z wykształcenia jestem kucharzem , ale to nie przeszkadza mi pisać dla Was tekstów z wielu ciekawych dziedzin , których sam jestem fanem.Piszę dużo i często nie na tak jak trzeba , ale co z tego skoro tak naprawdę liczy się pasja.

Najlepsze recenzje

Video

gallery

Facebook