Oprogramowanie

Porady i wskazówki dotyczące pieczenia chleba WIRED (2021): Drożdże, akcesoria do pieczenia i nie tylko

Plik mąka Niedobory, które nękały nas w pierwszych miesiącach pandemii, prawdopodobnie minęły w miejscu, w którym mieszkasz, ale warto udać się do lokalnych piekarni, pizzerii lub innych restauracji piekarniczych po ich ulubione mąki. Wielu sprzedaje mniejsze ilości z własnego źródła. Jeśli masz własny młyn (lub znajomego), lokalne sklepy z artykułami piwnymi są świetnym źródłem różnych niezmielonych ziaren. Sprzedają słodowaną pszenicę, jęczmień i wiele innych zbóż, o ile możesz je rozbić na mąkę w domu. W piwnicach domowych są młyny, ale ich zadaniem jest rozbijanie ziarna, a nie mielenie go na mąkę.

Możesz też złapać drożdże w lokalnych piekarniach, pizzeriach i sklepach domowych (a nawet w lokalnych browarach), jeśli chcesz wyjść poza tradycyjne suszone drożdże w sklepie spożywczym. Uwaga: istnieje różnica między szybko rosnącymi drożdżami chlebowymi a zakwasem; Te dwa rodzaje drożdży mogą wytwarzać podobne style chleba, ale mają różne cechy i smaki. Ogólny konsensus wśród osób, z którymi rozmawiałem (i moja osobista opinia) jest taki, że zakwas może być ogólnie smaczniejszy, ale wymaga więcej pracy. Wiele osób ma teraz zakwasów. Szybki post na Facebooku lub historia na Instagramie może skłonić Cię do odpowiedzi (i świeżych drożdży do pieczenia).

Jeśli nie chcesz kupować drożdży lub nie możesz ich znaleźć, bardzo łatwo jest zrobić zakwas. Jeśli masz kilka dni, oto mój ulubiony przewodnik po zakwasie.

Krok 3: Czas upiec!

: Alex Lau / Conde Nast / Getty Images

Teraz, gdy masz już składniki i narzędzia, znajdź świetny przepis i zabierz się do pieczenia.

Smakosze geniusze przeszli o godz Smacznego zebrać tę doskonałą listę przepisów na chleb żeby zacząć. Od bułek obiadowych po chapati pełnoziarniste – istnieje mnóstwo wspaniałych opcji, które można połączyć z niemal każdym rodzajem jedzenia. Wybierz przepis i idź do miasta. Lub możesz mieć rodzinne przepisy zbierające kurz. Teraz jest świetny czas, aby skontaktować się ze starszymi członkami rodziny i poprosić o nich.

Pieczenie to świetna zabawa z dziećmi. W rozmowie z WIRED Stephen Jones, który kieruje Laboratorium Chleba na Uniwersytecie Stanowym w Waszyngtonie, polecił książkę dla dzieci pt. Chleb Lab. To świetny sposób, aby zainteresować dzieci nauką o pieczeniu.

Krok 4: Porady dotyczące przechowywania chleba

: Lope Piamonte Jr / Getty Images

Zostaw komentarz

Maciek Luboński
Z wykształcenia jestem kucharzem , ale to nie przeszkadza mi pisać dla Was tekstów z wielu ciekawych dziedzin , których sam jestem fanem.Piszę dużo i często nie na tak jak trzeba , ale co z tego skoro tak naprawdę liczy się pasja.

Najlepsze recenzje

Video

gallery

Facebook