Różności i nowinki technologia

Recenzja blendera ręcznego Braun MQ7 MultiQuick: zabija każdy sos i zupę

Pamiętam moje pierwsze użycie blendera zanurzeniowego. Włożyłem wirujące ostrza bezpośrednio do garnka pełnego gotowanych ziemniaków, cebuli i porów, po czym wyjąłem go, zostawiając jedwabistą puree vichyssoise.

Z silnikiem w rękojeści i obracającym się ostrzem na końcu odłączanego trzonka, blender zanurzeniowy – inaczej „ręka” lub „kij” – jest niezwykle praktyczny. W przypadku tej zupy nie było bałaganu w przenoszeniu do stojącego blendera, żadnego dzbanka blendera i części do wyczyszczenia, tylko część biznesowa blendera zanurzeniowego wielkości kufla, która trafiała do zmywarki, a rączka wróciła do szuflady na przybory. To tak sprytna, łatwa i niedroga rzecz, że przez jakiś czas dawałem je jako prezenty członkom rodziny. Nigdy nawet nie zastanawiałem się nad zakupem „prawdziwego” blendera.

Blender zanurzeniowy, do którego się dałem, to 200-watowy Braun z jednym przyciskiem, jedną prędkością i bez widocznego numeru modelu. Jest na tyle stary, że przewód żółknie, ale na tyle mocny, że nigdy nie myślałem o kupieniu nowego. Kiedy kilka lat temu obudowa wokół trzepaczki pękła, przymocowałem ją taśmą klejącą.

: Braun

Nowy MultiQuick 7 firmy Braun ma 500-watowy silnik o zmiennej prędkości i kosztuje 100 USD. Ergonomiczny uchwyt przypomina rączkę kija narciarskiego ze spustem pod palcem wskazującym; ściśnij trochę, aby zrobić powolny obrót, a następnie naciśnij mocniej, aby stopniowo zwiększyć moc do pełnej mocy. Trzonek ostrza łatwo zatrzaskuje się i zdejmuje z uchwytu. Jedną interesującą cechą jest coś, co nazywa się ActiveBlade, gdzie jeśli dno osłony w kształcie dzwonu wokół ostrza dotyka dna naczynia, w którym się mieszasz, możesz popchnąć ostrze około ćwierć cala bliżej dna naczynia , pozwalając uzyskać wszelkie zalegające kawałki pietruszki lub czosnku.

Bardzo chciałem go wypróbować, zwłaszcza że MultiQuick 5 za 60 USD, z dwiema prędkościami i 350 watów, jest najlepiej oceniany i ma doskonałą wartość.

Aby to przetestować, użyłem mieszanki sprawdzonych, ulubionych przepisów i innych z zaufanego źródła, Po prostu dodaj sos z America’s Test Kitchen.

Fresh Spin

Zacząłem od napadu na zielony sos. Jeśli nie jesteś zbyt wybredny, to jest to naprawdę słodkie miejsce dla blendera zanurzeniowego. Do kubka do miksowania wrzuć lekko posiekaną pietruszkę, skórkę z cytryny, kapary, sól i kilka zdrowych porcji oliwy z oliwek – Braun dość czarująco nazywa dołączoną filiżankę „zlewką”. Zrób to buzz buzz buzz przez kilka sekund i masz salsa verde. Sosy takie jak chermoula, chimichurri i persillade są kuzynami. Moją ulubioną jest „zielona pasta” Simona Hopkinsona, mieszanka kolendry, mięty, czosnku, kminku, chili, soku z limonki i śmietanki kokosowej. Uwielbiam te sosy, ponieważ są zaskakująco łatwe w przygotowaniu i mogą stanowić ozdobę szerokiej gamy potraw, takich jak pieczone warzywa, grillowany stek, makaron, kurczak, ryż i ryby.

Zostaw komentarz

Maciek Luboński
Z wykształcenia jestem kucharzem , ale to nie przeszkadza mi pisać dla Was tekstów z wielu ciekawych dziedzin , których sam jestem fanem.Piszę dużo i często nie na tak jak trzeba , ale co z tego skoro tak naprawdę liczy się pasja.

Najlepsze recenzje

Video

gallery

Facebook